★★★★★
9.2 op basis van 2007 beoordelingen Kiyoh

Fitness opzeggen

Zeg lekker makkelijk je fitness abonnement op

16.561 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 2.837.950 opzeggingen in totaal

back

Meest opgezegd deze weekFitness abonnement opzeggen? Dit moet je weten.

Gedragscode Fitness

Bij opzeggen.be horen we helaas nog steeds veel klachten over fitness bedrijven. Slecht voor consumenten maar natuurlijk ook slecht voor de sector. Vandaar dat de beroepsverenigingen van de fitness-sector een gedragscode hebben opgesteld. Deze gedragscode is bedoeld om - naast de wettelijke regels - de transparantie van de sector te verbeteren en consumenten te beschermen op vlakken die weliswaar logisch zijn, maar wettelijk (nog) niet zijn geregeld.

Volledige gedragscode fitness sector

Wil je weten welke fitnessondernemingen de gedragscode hebben getekend? Check dan de lijst van toegetreden fitnessondernemingen.

Overweeg je te starten bij een fitness club die de gedragscode niet heeft ondertekend? Hou er dan rekening mee dat dit tot problemen kan leiden. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van onze negatieve ervaringen.

We zijn een groot voorstander van de gedragscode, dus we starten eerst met een aantal voorbeelden van fitnessondernemingen die de gedragscode hebben ondertekend en onze ervaringen met deze ondernemingen.


Fitness abonnement afsluiten? Hier moet je zijn!

Natuurlijk gaan we hier ook waarschuwen voor fitness clubs die het zo moeilijk mogelijk maken om op te zeggen. Maar laten we positief beginnen, met de fitness clubs waar je eenvoudig een abonnement kunt afsluiten, maar ook eenvoudig je abonnement kunt opzeggen. We geven hieronder een aantal voorbeelden, maar er zijn natuurlijk veel meer fitness clubs die zich aan de gedragsregels houden, dus check zeker even de lijst via de link hierboven.

Basic-Fit

Vele jaren geleden hebben we nog wel eens een issue gehad met Basic-Fit in Nederland (waar we al sinds 2011 actief zijn met opzeggen.nl), maar nadat we contact kregen met de manager verantwoordelijk voor klantenservice, hebben we nooit meer problemen ervaren. In geen enkel land. Dat wil niet zeggen dat er nooit iets verkeerd gaat, maar we hebben onderling goede afspraken gemaakt daarover. Als het abonnement opgezegd kon worden, dan geldt de oorspronkelijke datum van de opzegging. Dus als wij van een opzegger te horen krijgen dat de opzegging nog niet geregeld is en wij contact opnemen met Basic-Fit, dan wordt de opzegging met terugwerkende kracht alsnog geregeld. En we kunnen melden dat de opzeggers daar zeer over te spreken zijn!

Gym Plus

Niet een fitness club die de gedragscode heeft ondertekend, maar wel een club met een topservice. Zo hebben wij op 20 januari 2020 een opzegging verzonden en ontvingen wij op 23 januari 2020 de bevestiging van de opzegging. Erg snel dus. Maar dat was nog niet alles. De opzegging ging vervolgens ook nog in op 1 februari 2020. Er werd dus niet eens een maand opzegtermijn gehanteerd! Dat is wat ons betreft wel een vermelding waard hier.


Fitness abonnement afsluiten? Soms moet je de voorwaarden eerst goed lezen!

En dan nu de negatieve kant van de fitness sector. Overigens niet qua sfeer of lessen die je kunt volgen, want daar hebben we bij opzeggen.be geen zicht op. Wij houden ons alleen bezig met het opzeggen van abonnementen en daarover kunnen we kort zijn; onderstaande fitness clubs slaan de plank volledig mis. Ze bieden mooie aanbiedingen als je klant wilt worden en klant worden gaat buitengewoon eenvoudig. Tot zo ver geen nieuws. Maar er komt een moment (voor velen van ons, niet voor iedereen) dat je van je abonnement af wilt. Je gaat te weinig, je bent geblesseerd of je hebt simpelweg geen tijd meer voor fitness. En is het altijd zo eenvoudig om op te zeggen zoals hierboven gemeld? Nee, helaas niet. Hieronder twee voorbeeld van hoe het niet moet volgens ons.

NRG Fitness

Ook voor NRG Fitness geldt; we kennen de sfeer en de studio's zelf niet. En het aanbod aan activiteiten hebben we ook niet bekeken. Maar als we alleen naar het onderdeel opzeggen kijken, dan worden we niet vrolijk. Opzeggers via opzeggen.be kregen de mededeling dat ze alleen konden opzeggen door een afspraak te maken bij de betreffende studio en pas na persoonlijk te verschijnen de opzegging in orde gemaakt kon worden! Dus als je niet 'op het matje geroepen wilt worden' als wilt stoppen bij NRG Fitness, dan lijkt het ons beter dat je in de buurt nog even verder zoekt naar een fitness studio waar je net zo eenvoudig kunt opzeggen als je je kunt aanmelden.

Meer lezen over ervaringen bij NRG Fitness? Zie de opzegpagina van NRG Fitness voor meer onvoorstelbare opzeg verhalen.

SNAP Fitness

Ook voor SNAP Fitness geldt; wellicht een goede sfeer en prachtige faciliteiten. Maar ook hier geldt... Opzeggen is veel lastiger dan het afsluiten van een abonnement. Dus als je het opzeggen van je lidmaatschap net zo belangrijk vindt als het afsluiten van het abonnement en de faciliteiten en de sfeer van de studio, dan adviseren we je ook in het geval van SNAP Fitness nog eens goed na te denken of het de juiste keuze is. Het zal duidelijk zijn. Deze beide fitnessondernemingen hebben de gedragscode niet ondertekend. We zullen proberen met deze organisaties (en anderen die het niet zo nauw nemen met de bescherming van consumenten) het gesprek aan te gaan en de aanpak juridisch laten toetsen. We zullen de gang van zaken op deze pagina communiceren. En hopelijk komen deze ondernemingen tot inkeer en kunnen we ze snel naar boven schuiven en ze juist in het zonnetje zetten.


Hieronder in chronologische volgorde onze avonturen:

Februari 2020
We krijgen ook weer te horen dat SNAP Fitness opzeggingen via opzeggen.be weigert. Grrr.

Begin februari hebben we overleg met onze advocaat en op 7 februari leveren we alle data aan over de verschillende opzeggingen bij zowel NRG Fitness als SNAP Fitness. De advocaat gaat de stukken bestuderen en het plan is om eerst een brief te sturen naar de twee fitness studio's. Als daar niet het gewenste antwoord op gaat komen, dan zullen we over gaan tot dagvaarding. Liever niet uiteraard, maar we kunnen dit nu eenmaal niet laten passeren.

Januari 2020
Helaas, we lijken weer terug bij af. We krijgen weer meldingen van opzeggers die bericht hebben ontvangen van NRG Fitness. Opzeggen kan niet schriftelijk maar kan alleen persoonlijk. Er moet een afspraak gemaakt worden om persoonlijk op te zeggen en er wordt ook direct bij gemeld dat de resterende looptijd ook direct ter plekke afgerekend dient te worden.

Wij nemen weer contact op met NRG Fitness en ze geven opnieuw aan; geen schriftelijke opzeggingen en we moeten daar eens mee stoppen. Wij denken van niet.

December 2019
NRG Fitness accepteert geen opzeggingen via opzeggen.be. Dat is al geruime tijd het geval, maar wij weigeren om NRG Fitness uit onze database te halen. Opzeggen moet schriftelijk kunnen en dat zullen we dus ook blijven bieden. Gaat er iets mis? Dan schakelen wij een advocaat in om de gang van zaken juridisch te laten toetsen.

Na veel discussie over en weer ontvangen we bericht van NRG Fitness. De opzeggingen die niet in behandeling werden genomen zijn toch verwerkt en met terugwerkende kracht. En dat net voordat de dagvaarding zou worden verstuurd (maar dat wist NRG Fitness niet, dus de acceptatie van de opzeggingen wordt bij ons enthousiast ontvangen). Wij denken dat NRG Fitness vanaf nu opzeggen net zo makkelijk gaat maken als aanmelden!


Staat de organisatie er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Meest opgezegde fitness clubs

Je bent namelijk niet de enige

Net opgezegde fitness clubs

Meest opgezegd in deze categorie

★★★★★
9.2 van 10 op basis van 2007 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.be?

  • Opzeggarantie
  • Gratisch juridische hulp
  • Meer dan 930 organisaties
  • Veilig

Meest opgezegd deze week