★★★★★
9.2 op basis van 6781 beoordelingen Kiyoh

Fitness opzeggen

Zeg lekker makkelijk je fitness abonnement op

16.576 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 3.413.760 opzeggingen in totaal

back


Fitness abonnement opzeggen? Dit moet je weten.

Gedragscode Fitness

Bij opzeggen.be horen we helaas nog steeds veel klachten over fitness bedrijven. Slecht voor consumenten maar natuurlijk ook slecht voor de sector. Vandaar dat de beroepsverenigingen van de fitness-sector een gedragscode hebben opgesteld. Deze gedragscode is bedoeld om - naast de wettelijke regels - de transparantie van de sector te verbeteren en consumenten te beschermen op vlakken die weliswaar logisch zijn, maar wettelijk (nog) niet zijn geregeld.

Volledige gedragscode fitness sector

Wil je weten welke fitnessondernemingen de gedragscode hebben getekend? Check dan de lijst van toegetreden fitnessondernemingen.


Fitness abonnement afsluiten? Hier moet je zijn!

Bij verreweg de meeste fitness clubs waar je eenvoudig een abonnement kunt afsluiten, kun je ook eenvoudig je abonnement opzeggen. We geven hieronder een aantal voorbeelden, maar er zijn natuurlijk veel meer fitness clubs die zich aan de gedragsregels houden, dus check zeker even de lijst via de link hierboven.

Basic-Fit

Vele jaren geleden hebben we nog wel eens een issue gehad met Basic-Fit in Nederland (waar we al sinds 2011 actief zijn met opzeggen.nl), maar nadat we contact kregen met de manager verantwoordelijk voor klantenservice, hebben we nooit meer problemen ervaren. In geen enkel land. Dat wil niet zeggen dat er nooit iets verkeerd gaat, maar we hebben onderling goede afspraken gemaakt daarover. Als het abonnement opgezegd kon worden, dan geldt de oorspronkelijke datum van de opzegging. Dus als wij van een opzegger te horen krijgen dat de opzegging nog niet geregeld is en wij contact opnemen met Basic-Fit, dan wordt de opzegging met terugwerkende kracht alsnog geregeld. En we kunnen melden dat de opzeggers daar zeer over te spreken zijn!

Gym Plus

Niet een fitness club die de gedragscode heeft ondertekend, maar wel een club met een topservice. Zo hebben wij op 20 januari 2020 een opzegging verzonden en ontvingen wij op 23 januari 2020 de bevestiging van de opzegging. Erg snel dus. Maar dat was nog niet alles. De opzegging ging vervolgens ook nog in op 1 februari 2020. Er werd dus niet eens een maand opzegtermijn gehanteerd! Dat is wat ons betreft wel een vermelding waard hier.


Staat de organisatie er niet tussen? Gebruik dan onze algemene opzegbrief.


Meest opgezegde fitness clubs

Je bent namelijk niet de enige

Net opgezegde fitness clubs

Meest opgezegd in deze categorie

★★★★★
9.2 van 10 op basis van 6781 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.be?

  • Opzeggarantie
  • Gratisch juridische hulp
  • Meer dan 870 organisaties
  • Veilig