9.1 op basis van 7165 beoordelingen

Verzekering opzeggen

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

100% Opzeggarantie

9.1 op basis van 7165 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7165 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Moneytoring.com??

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  735 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig


Staat de organisatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Ben je dubbel verzekerd of is een verzekering overbodig geworden doordat jouw situatie veranderd is? Dan wil je waarschijnlijk de betreffende verzekering opzeggen. Veel mensen weten alleen niet hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze pagina staat namelijk geheel in het teken van het opzeggen van een verzekering. We zetten de meest opgezegde verzekeringen via Opzeggen.be op een rijtje, vertellen je hoe een verzekering opzeggen via Opzeggen.be werkt en besteden aandacht aan de belangrijkste aandachtspunten bij het opzeggen van een verzekering. Op deze manier weet jij straks alles wat je moet weten over een verzekering opzeggen.

Op deze pagina

Meest opgezegde verzekeringen via 
Opzeggen.be
Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij het opzeggen van een verzekering
Zo beëindigt u een contract via Opzeggen.be

Meest opgezegde verzekeringen via 
Opzeggen.be

Veel Belgen gebruiken de opzegservice van Opzeggen.be om hun verzekering op te zeggen. Vraagt u zich af welke verzekeringen het vaakst opgezegd worden via onze website? We hebben ze hieronder opgesomd.

AG Verzekering

AG Insurance is een toonaangevende Belgische verzekeraar die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, zoals autoverzekeringen, opstalverzekeringen en levensverzekeringen. Met meer dan 3 miljoen klanten is AG Insurance een betrouwbare keuze voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteitsverzekeringen. Als u een verzekering hebt afgesloten bij AG Insurance en u wilt deze opzeggen, dan kunt u dit snel en eenvoudig doen via domein.

AG Insurance opzeggen →

Ethias

Ethias is een Belgische verzekeringsmaatschappij die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, zoals autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en opstalverzekeringen. Ethias richt zich voornamelijk op de publieke sector, maar ook particulieren kunnen bij dit bedrijf terecht voor hun verzekeringsbehoeften. Als u een verzekeringspolis bij Ethias wilt opzeggen, kunt u dat snel en gemakkelijk doen via domein.

Ethias opzeggen →

AXA

AXA België is een grote speler op de Belgische verzekeringsmarkt en biedt verschillende soorten verzekeringen aan, waaronder motor-, ziektekosten- en opstalverzekeringen. AXA heeft meer dan 3 miljoen klanten in België en staat bekend om haar uitstekende klantenservice. Wilt u een verzekering bij AXA opzeggen? Gebruik de opzegservice op domein.

AXA opzeggen →

Allianz

Allianz Nederland is onderdeel van de Allianz Group. Met meer dan 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen is deze organisatie wereldleider op het gebied van verzekeringen en financiële diensten. Ook Nederlanders kunnen hier verzekeringen afsluiten. Als particulier kunt u onder andere auto-, levens- en woonverzekeringen afsluiten. Heeft u een verzekering afgesloten bij Allianz Nederland en wilt u deze opzeggen? Dat kan snel en eenvoudig via de domein opzegservice.

Allianz opzeggen →

Belfius

Belfius Insurance is een toonaangevende Belgische verzekeraar die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, waaronder motor-, ziektekosten- en opstalverzekeringen. Met meer dan 1,5 miljoen klanten is Belfius Verzekeringen een vertrouwde keuze voor veel consumenten. Wilt u uw verzekering bij Belfius Insurance opzeggen? Gebruik de opzegservice op domein.

Belfius opzeggen →

Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering

Aan het opzeggen van een verzekering kunnen de nodige haken en ogen zitten. Alhoewel veel mensen zich hier niet bewust van zijn, hebben zij zich hier wel aan te houden. Bij het afsluiten van de verzekering ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, volgt hier handige informatie voor het opzeggen van een verzekering.

Verzekering mag niet stilzwijgend verlengd worden

Waar abonnementen op loterijen, goede doelen, kranten en tijdschriften en fitness en sportscholen vaak stilzwijgend verlengd worden, gebeurt dit bij verzekeringen niet. Het is namelijk niet toegestaan om een schadeverzekering stilzwijgend te verlengen. Hierdoor denk je misschien dat een verzekering vanzelf afloopt als de contractperiode eindigt, maar dat is niet het geval. Je moet een verzekering namelijk zelf opzeggen als je er onderuit wilt.

Loopt jouw verzekering bijna ten einde? Dan licht de verzekeraar je in. Vaak doen zij jou een aanbieding om je verzekering bijvoorbeeld met een jaar te verlengen. Doe je hier niets op uit? Dan blijft de verzekering ook na de contractperiode doorlopen. Dit gebeurt om te voorkomen dat je als particulier niet (goed) verzekerd bent. Omdat klanten van tevoren geïnformeerd worden over een verlenging spreken we bij verzekeringen ook wel van een geïnformeerde verlenging.

Opzegtermijn verschilt per verzekeraar

Wie een contract of abonnement op wil zeggen, krijgt vaak te maken met een opzegtermijn. Dit kan bij verzekeringen ook, maar dat hoeft niet. Een woonhuisverzekering heeft bijvoorbeeld een opzegtermijn van 2 maand, terwijl er bij sommige verzekeringen geen sprake is van een opzegtermijn.

Is jouw verzekering al eens met een jaar verlengd? Dan geldt een opzegtermijn van maximaal 1 maand. Dit is het gevolg van de Wet van Dam. Alhoewel schadeverzekeringen officieel niet onder deze wet vallen, hebben verzekeraars in de gedragscode wel vastgelegd dat zij zich hieraan houden.

Verzekering opzeggen tijdens bedenktijd

Sluit je online een verzekering af? Dan doe je een aankoop op afstand. Op dit soort aankopen is het herroepingsrecht van toepassing. Dit houdt in dat je recht hebt op 14 dagen bedenktijd. Krijg je binnen 14 dagen na het afsluiten van jouw verzekering al spijt? Dan mag je de verzekering opzeggen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en bovendien hoef je geen reden voor opzegging door te geven. Als je binnen deze 14 dagen al een claim hebt ingediend, kun je vaak geen beroep meer doen op het herroepingsrecht. 

Autoverzekering opzeggen bij verkoop

Iedereen die een auto bezit is wettelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Heb je na een paar jaar besloten om jouw auto te verkopen? Dan je jouw autoverzekering opzeggen. Het maakt in dat geval niet uit waar je de verzekering hebt afgesloten, opzeggen is noodzakelijk als je het voertuig verkocht hebt. De auto staat immers niet meer op jouw naam, waardoor jij niet langer verantwoordelijk bent voor de verzekering. Bij de meeste verzekeraars kun je een autoverzekering opzeggen zonder opzegtermijn. Op deze manier betaal je nooit onnodig premie voor een auto die niet langer jouw eigendom is.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een abonnement bij het opzeggen van een verzekering

Hoe moet ik een verzekering opzeggen?

Een verzekering opzeggen kan rechtstreeks bij een verzekeraar, bijvoorbeeld online of door te bellen. Wanneer je zelf weinig tijd en moeite wilt besteden aan het opzeggen van een verzekering, kun je ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.be

Wat heb ik nodig om een verzekering op te zeggen?

Om jouw opzegging goed te kunnen verwerken, heeft een verzekeraar in ieder geval een aantal persoonsgegevens van je nodig. Daarnaast kun je een verzekering niet opzeggen zonder polisnummer.

Waar vind ik een voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering?

Op Opzeggen.be kun je een gratis voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering downloaden. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, kun je de brief gratis downloaden. Je verstuurt deze vervolgens zelf naar jouw verzekeraar om een verzekering op te zeggen.

Kan ik op elk moment mijn verzekering opzeggen?

Bij sommige verzekeraars kun je op elk moment een verzekering opzeggen, maar soms kan dit pas nadat jouw verzekering minimaal één keer verlengd is.

Wat is de opzegtermijn van een verzekering?

Dat verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars hebben geen opzegtermijn, terwijl anderen een opzegtermijn van één of twee maanden hebben. Na een verlenging geldt vaak standaard een opzegtermijn van één maand.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Als je je autoverzekering op wilt zeggen, dien je de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar, een opzegbrief sturen of gebruikmaken van de opzegservice van Opzeggen.be.

Zo beëindigt u een contract via Opzeggen.be

Wilt u uw contract opzeggen? Dat kunt u doen via Opzeggen.be. Als u uw abonnement opzegt via onze website, kost het u weinig tijd en moeite. Hieronder leest u hoe u Opzeggen.be in 6 stappen gebruikt.

Stap 1: Zoek de organisatie die u wilt opzeggen.

Een abonnement opzeggen via Opzeggen.be begint met het vinden van de juiste organisatie. Typ hiervoor de naam van de organisatie die U zoekt in het zoekveld op de Homepage. Verschijnt de naam op het scherm? Klik erop, en U wordt doorgestuurd naar de juiste pagina.

Stap 2: Vul uw gegevens in

Zodra U op de juiste pagina bent beland van de organisatie die U zoekt, vult U uw gegevens in het sjabloon aan de linkerkant in. Om uw contract op te kunnen zeggen, moet u de verplichte velden in de sjabloon invullen. Ten minste uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres.

Stap 3: Persoonlijke gegevens verwijderen of niet?

Onder de velden met gegevens kunt u het vakje 'Mijn persoonlijke gegevens verwijderen' aanvinken. Als u deze optie kiest, zal Opzeggen.be in de opzeggingsbrief een verzoek opnemen om persoonlijke gegevens te verwijderen.

Stap 4: Kies een verzendmethode

Bij sommige organisaties kunt u alleen opzeggen via standaardverzending of een aangetekende brief, maar soms kunt u ook kiezen uit een van de twee opties. Kiest u voor een aangetekende brief? Dan profiteert u van de Opzeggen.be 100% opzeggarantie.

Stap 5: Onderteken uw opzegbrief

Nadat u de bovenstaande vier stappen hebt doorlopen, is uw opzegbrief klaar. Nu hoeft u hem alleen nog maar te ondertekenen. Klik hiervoor in het vakje met het blauwe potlood, onder "Hoogachtend". Er verschijnt dan een venster waarin u uw handtekening kunt zetten.

Stap 6: Verstuur uw opzegbrief

Gebruikt u Opzeggen.be verzendservice? Klik dan op 'Verstuur mijn opzegging' nadat u alle stappen hebt doorlopen. Als u de opzegbrief zelf wilt versturen, klik dan op het downloadsymbool rechts onderaan de brief. U kunt uw opzegbrief dan gratis downloaden. Houd er in dat geval rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het verzenden van de brief. Bovendien profiteert u niet van onze 100% opzeggarantie als u geen gebruik maakt van onze service.

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

10

Goed gedaan!!

Philippe, 9600 Ronse

7-12-2023

9

Een aanrader voor iedereen

Willy, Zemst

4-12-2023

10

Goed gedaan!!

Philippe, 9600 Ronse

7-12-2023

9

Een aanrader voor iedereen

Willy, Zemst

4-12-2023

10

Alles werd door hun geregeld

Edwin , HOUTVENNE

3-12-2023

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze gebruiker

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doel
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & Tijdschrift

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden