9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Verzekering opzeggen

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Makkelijk en gegarandeerd opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

100% Opzeggarantie

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

9.1 op basis van 7663 beoordelingen

Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom Opzeggen.be?

 • icon_opzeggarantie.svg

  Opzeggarantie

 • icon_juridisch.svg

  Gratis juridische hulp

 • icon_company.svg

  735 organisaties

 • icon_veilig.svg

  Veilig


Staat de organisatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Een verzekering opzeggen, hoe zit dat?

Klaar om vaarwel te zeggen tegen je verzekeringspolis? Met Opzeggen.be is het een fluitje van een cent! Wil je je verzekering opzeggen? Geen zorgen, wij maken het ongelooflijk eenvoudig voor je.

Zoek gewoon de verzekering die je wilt opzeggen. De meest opgezegde verzekeringen hebben we al overzichtelijk voor je uitgelicht! Vul het formulier in en voilà - jouw opzegging is al op weg naar de verzekeraar.

Wij maken gebruik van gecertificeerde e-mail of aangetekende post. Zo heb je keihard bewijs dat jouw opzegging is ontvangen. Makkelijk en betrouwbaar, toch?

Verzekeringen opzeggen kan soms een ingewikkeld proces zijn, maar geen paniek! Waarom zou je jezelf door dit doolhof leiden als wij het binnen 2 minuten voor je kunnen klaren? Leun achterover, pak een kopje koffie en relax terwijl wij al het werk doen. Met onze 100% opzeggarantie weet je zeker dat alles in goede banen wordt geleid. Geen stress, geen rompslomp.

Wat is er nou mooier dan tijd en energie besparen? Geen urenlang zoeken naar 'hoe zeg ik dit op', geen ingewikkelde procedures, en geen onverwachte verrassingen. Alles wordt geregeld met slechts een paar klikken. Zo eenvoudig kan het zijn!

Dus, ben je klaar om op een zorgeloze manier je verzekering op te zeggen? Stap in de wereld van Opzeggen.be en ervaar het gemak van een probleemloze opzegservice. Jij vraagt, wij draaien!

Op deze pagina

Meest opgezegde verzekeringen via Opzeggen.be
Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering
Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een verzekering
Zo beëindig je een verzekering via Opzeggen.be

Meest opgezegde verzekeringen via Opzeggen.be

Dagelijks worden via onze website honderden verzekeringen opgezegd. We hebben de meest opgezegde verzekeringen hieronder voor jou alvast op een rijtje gezet.

AG Verzekering

AG Insurance is een verzekeraar die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, zoals autoverzekeringen, opstalverzekeringen en levensverzekeringen. Met meer dan 3 miljoen klanten is AG Insurance een grote partij. Wil je een verzekering van AG Insurance opzeggen, dan kan dit snel en eenvoudig via domein.

AG Insurance opzeggen →

Ethias

Ethias is een Belgische verzekeringsmaatschappij die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, zoals autoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en opstalverzekeringen. Ethias richt zich voornamelijk op de publieke sector, maar ook particulieren kunnen bij deze verzekeraar terecht. Ook een verzekeringspolis van Ethias kun je snel opzeggen via domein.

Ethias opzeggen →

AXA

AXA België is een grote speler op de Belgische verzekeringsmarkt en biedt verschillende soorten verzekeringen aan, waaronder motor-, ziektekosten- en opstalverzekeringen. AXA heeft meer dan 3 miljoen klanten in België en staat bekend om haar goede klantenservice. Een verzekering bij AXA opzeggen? Gebruik onze opzegservice voor een snelle afhandeling.

AXA opzeggen →

Allianz

Allianz is onderdeel van de Allianz Group. Met meer dan 85 miljoen klanten in meer dan 70 landen is deze organisatie wereldleider op het gebied van verzekeringen en financiële diensten. Als particulier kun je onder andere auto-, levens- en woonverzekeringen afsluiten. Heb je een lopende verzekering bij Allianz en wil je deze opzeggen? Dat kan snel en eenvoudig via de domein opzegservice.

Allianz opzeggen →

Belfius

Belfius Insurance is een toonaangevende Belgische verzekeraar die verschillende soorten verzekeringen aanbiedt, waaronder motor-, ziektekosten- en opstalverzekeringen. Met meer dan 1,5 miljoen klanten is Belfius Verzekeringen een betrouwbare keuze voor veel consumenten. Voor het opzeggen van een verzekering bij Belfius kun je natuurlijk ook terecht op domein.

Belfius opzeggen →

Handige informatie voor het opzeggen van een verzekering

Aan het opzeggen van een verzekering kunnen de nodige haken en ogen zitten. Alhoewel veel mensen zich hier niet bewust van zijn, hebben zij zich hier wel aan te houden. Bij het afsluiten van de verzekering ben je namelijk akkoord gegaan met de voorwaarden. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, volgt hier handige informatie voor het opzeggen van een verzekering.

Verzekering mag niet stilzwijgend verlengd worden

Waar abonnementen op loterijen, goede doelen, kranten en tijdschriften en fitness en sportscholen vaak stilzwijgend verlengd worden, gebeurt dit bij verzekeringen niet. Het is namelijk niet toegestaan om een schadeverzekering stilzwijgend te verlengen. Hierdoor denk je misschien dat een verzekering vanzelf afloopt als de contractperiode eindigt, maar dat is niet het geval. Je moet een verzekering namelijk zelf opzeggen als je er onderuit wilt.

Loopt jouw verzekering bijna ten einde? Dan licht de verzekeraar je in. Vaak doen zij jou een aanbieding om je verzekering bijvoorbeeld met een jaar te verlengen. Doe je hier niets op uit? Dan blijft de verzekering ook na de contractperiode doorlopen. Dit gebeurt om te voorkomen dat je als particulier niet (goed) verzekerd bent. Omdat klanten van tevoren geïnformeerd worden over een verlenging spreken we bij verzekeringen ook wel van een geïnformeerde verlenging.

Opzegtermijn verschilt per verzekeraar

Wie een verzekering op wil zeggen, krijgt vaak te maken met een opzegtermijn. Lees de algemene voorwaarden van jouw verzekering om na te gaan wat jouw specifieke opzegtermijn is.

Verzekering opzeggen tijdens bedenktijd

Sluit je online een verzekering af? Dan doe je een aankoop op afstand. Op dit soort aankopen is het herroepingsrecht van toepassing. Dit houdt in dat je recht hebt op 14 dagen bedenktijd. Krijg je binnen 14 dagen na het afsluiten van jouw verzekering al spijt? Dan mag je de verzekering opzeggen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en bovendien hoef je geen reden voor opzegging door te geven. Als je binnen deze 14 dagen al een claim hebt ingediend, kun je vaak geen beroep meer doen op het herroepingsrecht. 

Autoverzekering opzeggen bij verkoop

Iedereen die een auto bezit is wettelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Heb je na een paar jaar besloten om jouw auto te verkopen? Dan kun je jouw autoverzekering opzeggen. Het maakt in dat geval niet uit waar je de verzekering hebt afgesloten, opzeggen is noodzakelijk als je het voertuig verkocht hebt. De auto staat immers niet meer op jouw naam, waardoor jij niet langer verantwoordelijk bent voor de verzekering. Bij de meeste verzekeraars kun je een autoverzekering opzeggen zonder opzegtermijn. Op deze manier betaal je nooit onnodig premie voor een auto die niet langer jouw eigendom is.

Veelgestelde vragen bij het opzeggen van een verzekering

Hoe moet ik een verzekering opzeggen?

Een verzekering opzeggen kan rechtstreeks bij een verzekeraar, bijvoorbeeld online of door te bellen. Wanneer je zelf weinig tijd en moeite wilt besteden aan het opzeggen van een verzekering, kun je ook gebruik maken van de opzegservice van Opzeggen.be

Wat heb ik nodig om een verzekering op te zeggen?

Om jouw opzegging goed te kunnen verwerken, heeft een verzekeraar in ieder geval een aantal persoonsgegevens van je nodig. Daarnaast kun je een verzekering niet opzeggen zonder polisnummer.

Waar vind ik een voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering?

Op Opzeggen.be kun je een gratis voorbeeldbrief voor het opzeggen van een verzekering downloaden. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, kun je de brief gratis downloaden. Je verstuurt deze vervolgens zelf naar jouw verzekeraar om een verzekering op te zeggen.

Kan ik op elk moment mijn verzekering opzeggen?

Bij sommige verzekeraars kun je op elk moment een verzekering opzeggen, maar soms kan dit pas nadat jouw verzekering minimaal één keer verlengd is.

Wat is de opzegtermijn van een verzekering?

Dat verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars hebben geen opzegtermijn, terwijl anderen een opzegtermijn van één of twee maanden hebben. Na een verlenging geldt vaak standaard een opzegtermijn van één maand.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Als je je autoverzekering op wilt zeggen, dien je de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraar, een opzegbrief sturen of gebruikmaken van de opzegservice van Opzeggen.be.

Zo beëindig je een verzekering via Opzeggen.be

Wil je snel en makkelijk je contract opzeggen? Maak gebruik van de opzegservice van Opzeggen.be. Volg deze 6 eenvoudige stappen:

Stap 1: Zoek de organisatie

Begin met het vinden van de juiste organisatie. Typ de naam in het zoekveld op de homepage en klik op de juiste organisatie die verschijnt.

Stap 2: Vul je gegevens in

Op de pagina van de gekozen organisatie vul je je gegevens in het formulier in, inclusief naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres.

Stap 3: Persoonlijke gegevens verwijderen?

Onder de gegevensvelden kun je 'Mijn persoonlijke gegevens verwijderen' aanvinken als je wilt dat Opzeggen.be dit verzoek opneemt in de opzegbrief.

Stap 4: Kies een verzendmethode

Bij sommige organisaties kun je kiezen tussen standaardverzending en een aangetekende brief. Kies je voor aangetekende brief? Profiteer dan van de Opzeggen.be 100% opzeggarantie.

Stap 5: Onderteken je opzegbrief

Na het invullen is je opzegbrief klaar. Klik op het blauwe potlood onder "Hoogachtend" om je handtekening te zetten.

Stap 6: Verstuur je opzegbrief

Ben je klaar met alle stappen? Gebruik dan de verzendservice van Opzeggen.be en klik op 'Verstuur mijn opzegging'. Als je de brief zelf wilt versturen, klik dan op het downloadsymbool onderaan de brief. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor het verzenden als je geen gebruik maakt van onze service en je niet profiteert van de 100% opzeggarantie.

Dit is wat onze klanten over ons denken

We hebben 4.421.562 opzeggingen verwerkt. Lees hier enkele ervaringen van onze gebruikers

9

Zeer goed, vlot afgehandeld.

Jean, Maaseik

12-5-2024

10

Goed gedaan.

Raoul, Emblem

7-5-2024

9

Zeer goed, vlot afgehandeld.

Jean, Maaseik

12-5-2024

10

Goed gedaan.

Raoul, Emblem

7-5-2024

10

Heb bericht gekregen van Life style fitness dat de uitschrijving goed is verlopen.

Julien, 3010 Leuven - Kessel-Lo

7-5-2024

Lees alle beoordelingenDit zijn de beoordelingen van onze gebruikers

Categorieën

 • Loterij
 • Goede doel
 • Verzekering
 • Fitness
 • Krant & Tijdschrift

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

Direct online opzeggen

welke organisatie zoek je?

16.571 opzeggingen afgelopen 30 dagen - 4.421.562 opzeggingen in totaal

GreenOnline BV Gebruiksvoorwaarden